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75-kg-Experte/in
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... muskeln brauchen auch carbs
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75-kg-Experte/in
 Zitat von vaya1989
... muskeln brauchen auch carbs 
ja, hab ich auch nicht bezweifelt!
Aber aus Carbs sind sie nunmal nicht aufgebaut!
und wenn wir jetz (wie evtl vom Threadersteller verlangt) den Proteinkonsum nach den DGE Richtlinien richten und die fehlenden Kalorien durch Carbs ersetzen dann is aber ganz schnell schluss mit Muskelwachstum
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wollts ja nur ergänzend anfügen 
dafür wächst der rääänzen !!!
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75-kg-Experte/in
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carbs sind auch gut und sinnvoll, sofern man sie denn (ver)braucht..
glaub die dge empfiehlt 60% carbs, wären bei 3000kcal 430g carbs. den hans mustermann möchte ich sehen, der mit 80kg, normalem stoffwechsel, bürojob und 3x wöchentlichem training die menge wirklich braucht...
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Mean protein intake was 75.7 g/day; animal protein accounted for the majority. The main contributors to protein intake were meat (39%), milk (products) (29%), and cheese (18%) for animal protein and bread (43%), fruit and vegetables (14%), and potatoes (9%) for vegetable protein. Moderate correlations were present between meat intake and total (r = 0.30) and animal (r = 0.36) protein, and between intake of milk (products) and total (r = 0.46) and animal (r = 0.50) protein. Over the quartiles of total protein intake, mean age, BMI, waist circumference, and intakes of saturated fat and carbohydrates increased, whereas mean intakes of polyunsaturated fat and fiber and percentages of men, smokers, and physically inactive individuals decreased (Table 1).
Table 1
Baseline characteristics of the study population, according to quartiles of daily nutritional total protein intake
During a mean follow-up of 10.1 ± 1.9 (mean ± SD) years, 918 incident cases of type 2 diabetes were documented. Diabetes risk increased significantly over the quartiles of total protein intake. Adjustment for age, sex, dietary factors, and diabetes risk factors yielded an HR in the highest versus lowest quartile (HRQ4) of 1.67 (95% CI 1.29–2.16). After further adjustment for adiposity measures, this association was no longer significant (HRQ4 1.18 [0.91–1.53]) (Table 2). Removing either BMI or waist circumference from model 4 yielded comparable, nonsignificant associations (excluding BMI, HRQ4 1.22 [0.94–1.59]). For animal protein, we observed similar results. Vegetable protein intake was not related to diabetes. Analyzing protein per 10 g of intake showed comparable results, with significantly increased diabetes risk for higher total and animal protein intake in all models
Quelle: Sluijs et al. 2010, "Dietary Intake of Total, Animal, and Vegetable Protein and Risk of Type 2 Diabetes in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC)-NL Study" in: Diabetes Care 2010 Vol.: 33
Wenn man hier schon so lauthals mit der Studie auftritt, sollte man sie auch gelesen und überlegt haben, ob das für die Subpopulation hier relevant ist.
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